Ljetna avantura – da ili ne?

Ljeto je kažu najljepše godišnje doba. Sunce, kokteli, more, plaža, zabava, opuštenost… Odobravate li ljetne avanture? One su itekako zaštiti zna ljeta htjeli mi to priznati ili ne. Važno je znati pravila ljetnog flerta i pridržavati se istih…

Naravno da plaža, more, kokteli i opuštenost faktori su koji stvaraju idealnu klimu za ljubav, no budite oprezni, ne zanosite se previše jer takve zabave vrlo brzo prođu kako i dođu…

Istraživanja pokazuju da je više od 75 posto ljudi iskusilo ljetnu avanturu, a slobodni često vide ljetovanje kao priliku za novo zaljubljivanje i flert bez obaveza. No, nemojte forsirati događaje i snižavati standarde samo zato što imate bilo kakvu priliku uhvatiti „dobru partiju“ u nekom kafiću ili klubu. Ne zalijećite se na prvu osobu koja vam pokaže imalo pažnje, samo zato što ste odlučili pošto-poto biti s nekim tu noć. Budite jer bi u protivnom mogli dobiti gorak okus, a ne lijepe uspomene.

Trebate biti iskreni oko svojih namjera i očekivanja i dati do znanja osobi da ne mislite ozbiljno ulaziti u vezu, već da tražite zabavu. Ako budete iskreni, veće su šanse da će to i druga strana biti. Ne trebate ulaziti u previše detalja, samo objasnite kako vam trenutno odgovara druženje bez prevelikih obaveza i da se oboje slažete oko toga.

Vrlo je važno da imate nekoliko činjenica na umu kada ulazite u ljetne avanture. Ako je riječ o prijateljima, kolegama ili poznanicima postoje velike šanse da ćete se i nakon ljeta viđati. S takvim osobama je najbolje ne ulaziti u bilo kakve odnose. Velika je vjerojatnost kako će se mnogo toga promijeniti u vašem odnosu nakon što on završi, što bi moglo donijeti neugodu i razočaranja, pogotovo ako se radi o kolegi s posla i dugogodišnjem prijatelju.

Vrlo je važno pravilo takvih avantura primjerena zaštita. Sigurno niste poslije ljeta i godišnjeg odmora spremni na nova neočekivana iznenađenja. Ljetna avantura idealna je prilika da otpustite svoje kočnice i inače zadana pravila u životu. Upravo to daje čar ovakvim odnosima, što možete biti svoji bez glume jer znate da će ionako završiti. Ali opreza nikada dosta!

Nikako nemojte nestati bez traga i pozdrava. Dogovorite večeru i druženje te se oprostite u ležernom i prijateljskom tonu. Tako ćete odati i malo poštovanja odnosu, koliko god on kratko trajao, a samim time ćete se i vi bolje osjećati.